Perustin blogin!

Tervehdys lukijat!

Päätin sitten perustaa blogin, vaikka ne ovat olleet poissa muodista jo kauan. Olen vain niin old-skool.

Blogin tarkoitus

Aion kirjoittaa lähinnä tieteestä popularisoivalla otteella. Alani on genetiikka ja evoluutiobiologia (lue: populaatiogenetiikka). Tässä blogissa tulen kommentoimaan tutkimukseen ja tieteeseen, luultavimmin evoluutiobiologiaan, liittyviä aiheita. Huomiota tosin saavat myös tiedepolitiikka ja muut yhteiskunnan polttavat epäkohdat. Lisäksi epäilen, että en voi vastustaa kiusausta kirjoittaa silloin tällöin henkilökohtaisia mietteitäni ja tarinoita elegantista elämästäni. Onhan tämä minun blogini. Vaikka blogin aiheet ovat tietysti vakavia, niin tyyli on kuitenkin kepeä. On mahdollista, että huumoriakin saattaa sisältyä joihinkin kirjoituksiin.

Olen pannut merkille, että suomalaisessa tiedeuutisoinnissa on toivomisen varaa. Hyvien tiedeblogien määräkin on valitettavan vähäinen. Haluankin tarjota lukijoille korkeatasoisia kirjoituksia tieteestä suomenkielellä ja vieläpä maksutta. Tämä blogi tulee siis tarpeeseen ja paikkaa aukon kansakuntamme sivistyksessä.

Blogini uskolliset lukijat voivatkin levittää sanaa ja suositella blogia perheenjäsenilleen, ystävilleen ja naapureilleen. Yleensä kaikenlainen evankelointi on mielestäni mautonta, mutta asian ollessa näin tärkeä lukijat varmaankin tulevat samaan johtopäätökseen kuin allekirjoittanut ja tekevät poikkeuksen tämän blogin kohdalla. Luotankin lukijoitteni harkintakykyyn asian suhteen ja siihen että he ovat kykeneviä hoitamaan asian diskreetisti ja hyvää makua noudattaen. Kyse on kuitenkin kansakuntamme sivistyksestä!

Antoisia lukuhetkiä blogin parissa,

Ilkka

p.s. Unohdin mainita, että blogissa esittämäni mielipiteet ovat täysin omiani eivätkä kollegani tai työnantajani ole niistä mitenkään vastuussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s